Brug for hjælp?

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

GRATIS LEVERING OVER 499,-

14 DAGES RETURRET

Har du tidligere haft en kundekonto? Så bedes du oprette en ny her eller i kassen i forbindelse med et køb.

FAQ

FAQ - OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL TIL FRISØRLAGERET

AFBLEGNING

Hvad skal jeg tage hensyn til under afblegningsprocessen?

Under ens egen naturlige hårfarve, ligger dét man kalder for lysningsgrundlaget. Det betyder, at der inden under den naturlige hårfarve ligger de farver, som håret får under en lysningsproces.

Lysningsprocessen/hårfarven ser således ud: (Tonehøjde er forkortet TH)

Sort, TH1: rødt grundlag (den farve håret har under lysningsprocessen, hvis der kommer afblegning på).
Mørkebrun, TH3: rødt grundlag (den farve håret har under lysningsprocessen….)
Brun, TH4: rød (etc.)
Lysbrun, TH5: rød/orange (etc.)
Mørkblond, TH6: orange/(rød)
Blond, TH7: orange
Lysblond, TH8: orange/gul
Ekstra lysblond, TH9: gul
Platinblond, TH10: lysgul

Hvis man f.eks har mørkebrunt hår, tonehøjde 3, og gerne vil være blond, tonehøjde 7, så skal man KUN lysne til orange grundlag, da det er det naturlige lysningsgrundlag, der ligger under en tonehøjde 7, ellers vil håret mangle disse pigmenter og den nye hårfarve vil ikke binde så godt.

Hvis man f.eks har mørkblond hår, TH6, og gerne vil være lysblond, TH8, så skal man kun lysne til en orange/gul farve, da det er det naturlige grundlag, der ligger under en tonehøjde 8.

 

Hvilken afblegning vil i anbefale og hvorfor?

Vores støvfri blå afblegning har en lidt grov tekstur, der gør at den er nem at styre under lysningsprocessen. Og så er den støvfri, dvs. den generer ikke luftvejene selvom det er pulver.

Den er nem at blande og fordele på håret. Vi anbefaler, at man følger blandingsforholdene som man kan læse på varekortet. Efter blanding med beize, så lad afblegningen stå ”og trække” et minuts tid. Man vil kunne se, at afblegningen bliver lidt mere tør, put derfor en lille smule ekstra beize i. Det er vigtigt, at afblegningen har en lind og cremet struktur, hverken for tyk (tør) eller for tynd (løber af penslen).

Afblegningen må IKKE udtørre under lysningsprocessen, da den så ikke arbejder/lysner som den skal.

 

Kan håret tåle, at blive afbleget mere end én gang?

Ja, det kan det nogle gange, men ikke altid. Check altid håret i våd tilstand. Hvis håret er elastisk, når det er vådt, så er kvaliteten på hårstrået for dårligt til at blive afbleget igen.

 

Er lysningsfarver det samme som afblegning?

Nej, lysningsfarverne har bestemt ikke noget med afblegning at gøre. Det er en farve der er udviklet til at kunne lysne mange toner, så det er den metode der kommer tættest på at kunne lysne mange toner ligesom en afblegning, men uden at være det. En lysningsfarve er ikke lige så skadelig for håret som afblegning, så det er en mildere måde til at få lyst hår.

 

Kan jeg gå fra f.eks en mørkebrun til en lys gylden hårfarve?

Ja, i de fleste tilfælde kan det godt lade sig gøre ved at afrense håret først og derefter indfarve det i en lysere farve. Man kan dog risikere at skulle rense farve af i flere arbejdsgange, da det kan være svært at lysne så mange toner, især hvis håret har været farvet mørkt mange gange.

AFRENSNING

Hvornår/hvorfor skal jeg afrense mit hår?

Du skal afrense dit hår, hvis du er mørkhåret og gerne vil have lysere hår. Selvfølgelig KUN hvis dit hår kan tåle det, dvs. hvis hårets tilstand er god nok til at kunne klare afrensningsprocessen. Du kan undersøge om dit hår har en fin kvalitet, ved at gøre håret vådt. Hvis dit hår i våd tilstand er elastisk og kan ”strækkes” når du hiver i det, så er dit hår for dårligt til at kunne klare en afrensning. En afrensning fjerner de kunstige pigmenter i håret, dvs. de pigmenter der er tilført håret via farvning. 

Under hårfarven, ligger dét man kalder for lysningsgrundlaget. Det betyder, at der inde under den naturlige og kunstige hårfarve ligger de farver, som håret får under en lysningsproces. (Når man bleger håret). 

Lysningsprocessen/farverne ser således ud:

Sort, tonehøjde 1: rødt grundlag (den farve håret har under lysningsprocessen, hvis der kommer afblegning på).
Mørkebrun, tonehøjde 3: rødt grundlag (den farve håret har under lysningsprocessen….)
Brun, tonehøjde 4: rød (etc.)
Lysbrun, tonehøjde 5: rød/orange (etc.)
Mørkblond, tonehøjde 6: orange/rød
Blond, tonehøjde 7: orange
Lysblond, tonehøjde 8: orange/gul
Ekstra lysblond, tonehøjde 9: gul
Platinblond, tonehøjde 10: lys gul 

Eks: Hvis man har sort/mørkebrunt hår og ønsker at blive orange, så skal man kun afrense håret indtil det er orange og ikke helt lyst/gult, som mange tror. Ved kun at afrense til orange/tonehøjde 6-7, sikrer man at man ikke fjerner de pigmenter, som håret naturligt indeholder på den tonehøjde, dvs. man får en mere holdbar og pænere farve.

Du kan læse mere om afrensning her.

Hvad skal jeg være opmærksom på efter en afrensning?

Efter en afrensning vil man som oftest vælge at indfarve sit hår i en ny farve. Du skal som hovedregel vælge at indfarve dit hår i en farve der er en tone lysere, end du ellers ville vælge. Fordi håret er så åbent efter en afrensning, vil det sluge pigmenterne i farven og derved syne mørkere. Hvis du f.eks har afrenset et meget mørkt hår, for at fjerne en forkert refleks og derefter stadig gerne vil være mørk evt. en tonehøjde 4, så vil det være en god idé, at vælge en tonehøjde lysere ved indfarvning, altså en tonehøjde 5 for at håret ikke skal blive for mørkt.

Skriv gerne til Linda på info@frisorlageret.dk for vejledning.

FORPIGMENTERING

Hvornår skal man forpigmentere?

Du skal forpigmentere, hvis du skal farve dit hår to toner, eller mere end to toner mørkere. Dette skal gøres for at undgå, at håret får en uheldig farve, f.eks grønt, når det indfarves. Det er vigtigt at forpigmentere, da forpigmenteringen tilfører de pigmenter til håret, som håret mangler på det grundlag det farves ind i. Under ens egen naturlige hårfarve, ligger dét man kalder for lysningsgrundlaget. Det betyder, at der inde under den naturlige hårfarve ligger de farver, som håret får under en lysningsproces.

 

Lysningsprocessen/farverne ser således ud:

Sort, tonehøjde 1: rødt grundlag (den farve håret har under lysningsprocessen, hvis der kommer afblegning på).
Mørkebrun, tonehøjde 3: rødt grundlag (den farve håret har under lysningsprocessen….)
Brun, tonehøjde 4: rød (etc.)
Lysbrun, tonehøjde 5: rød/orange (etc.)
Mørkblond, tonehøjde 6: orange/(rød)
Blond, tonehøjde 7: orange
Lysblond, tonehøjde 8: orange/gul
Ekstra lysblond, tonehøjde 9: gul
Platinblond, tonehøjde 10: lysgul

 

Eks: Hvis du er helt lyshåret, tonehøjde 10 og gerne vil være mørkblond, tonehøjde 6, så kan du på skemaet se, at den farve der ligger inde i håret på den tonehøjde er orange/rød. Da du blev lyshåret (hvis det altså er lysnet med en farve) blev disse pigmenter fjernet, dvs. de skal tilføres igen, når man farver det mørkere. Man forpigmenterer med en farve i en tonehøjde 1-2 toner lysere, der indeholder de manglende pigmenter dvs. i dette eksempel f.eks. 7.44 som er dyb kobber, eller 7.46, som er kobber rød. Man kan godt nøjes med 7.44, men hvis man vil være helt sikker på ikke at få grønt hår og ikke har noget imod at farven bliver mere varm, er det en god idé at vælge 7.46, som indeholder lidt rødt.

 

Hvad betyder forpigmentering?

Forpigmentering betyder, at man kunstigt tilfører de pigmenter som håret mangler efter en lysningsproces. Når håret lysnes, fjerner man de naturlige pigmenter håret indeholder for at gøre det lysere. Når man skal farve håret mørkere igen, er man nødt til at putte pigmenterne tilbage i håret igen. Man forpigmenterer fortrinsvis for at undgå misfarvninger, altså f.eks. grønt hår.

 

Kan jeg farve mit hår mørkt, når jeg er lyshåret?

Ja, det kan du sagtens. Du skal blot huske atforpigmentere håret, hvis du skal farve mere end 2 toner mørkere

HÅRFARVER

Kan lysningsfarverne bruges på et farvet hår?

Nej, lysningsfarverne virker ikke på et hår, der er farvet i forvejen. De skal bruges på et naturligt grundlag, dvs. et naturhår der ikke tidligere er blevet farvet. Vær opmærksom på, at gammel farve bliver i håret selvom det er flere år siden, man sidst har farvet det. Gammel farve skal klippes af før det er væk.

 

Hvordan finder jeg ud af hvilken tonehøjde mit hår har?

Du skal kigge på naturfarverne/grundfarverne, som går fra 1-10 og vurdere hvilket nummer din hårfarve ligger tættest på. Det er vigtigt at vide hvilken tonehøjde man har, hvis man gerne vil farve sit hår selv, da det har stor betydning for hvilken hårfarve man kan opnå.

Det er også vigtigt, om du har et naturligt hår uden farve i eller et hår der tidligere har været farvet.

Vores farvekort er rigtigt godt at have, da du kan sammenligne totterne på kortet med din egen hårfarve.

 

Hvad betyder “permanent” hårfarve egentlig?

Permanent hårfarve betyder ”blivende” hårfarve, altså en hårfarve der skal vokse ud.

 

Hvor længe holder jeres hårfarver?

Hårfarverne holder til de vokser ud. Dvs. der kommer en udvoksning med din egen hårfarve som bliver synlig efterhånden som håret gror ud. Ønsker man en mindre synlig udvoksning kan vi dog anbefale vores ammoniakfrie hårfarver Divina.pure, som også er en permanent hårfarve, men som ikke giver så skarp en kant ved udvoksningen.

 

Jeg vil gerne have en helt lys, kold, grå hårfarve, hvordan gør jeg?

Det vigtigste, er, at håret er helt hvidt, ellers kan det ikke blive gråt! Så start med at afblege dit hår, hvis det kan holde til det. Vi anbefaler ikke, at man afbleger et mørkebrunt/sort hår, med det formål at blive hvid/grå, da det er for mange toner håret skal lysnes for at det kan lade sig gøre. 

Hvis du allerede har, eller sagtens kan få et hvidt hår, har Frisørlageret lavet et par opskrifter på grå hår, som du kan se her.

 

Hvordan laver jeg striber i mit hår?

Du kan lave reflekser på flere måder. Enten med lysningshættereflekspapir eller folie.

Lysningshætten er bedst at bruge, hvis håret er kort eller optil halvlangt (skuldrene). Den niver for meget i håret, hvis håret er for langt og det er for svært at trække det lange hår ud gennem hullerne i hætten. Start altid øverst på hovedet og arbejd dig om i nakken, når du bruger lysningshætte. Put gerne lidt olie/silikonedråber i håret inden hætten kommer på, så glider håret nemmere ud gennem hullerne. Brug en hæklenål til at trække håret ud med.

Reflekspapiret og folien bruges hvis håret er fra ca.10cm og længere. Det er en smagssag om man vælger at bruge papir eller folie.

 

Mit hår trækker meget rødt op, når det bliver lysnet, hvilken lysningsfarve skal jeg vælge?

Så skal du vælge en lysningsfarve, der indeholder meget kolde pigmenter. 917s er den koldeste lysningsfarve. Man kan evt. blande lidt 0.17 i, for at gøre den endnu mere kold i refleksen. Man skal dog være opmærksom på, at 0.17 ikke indeholder så meget ammoniak og derfor kan mindske lysningseffekten en smule.

 

Er lysningsfarver det samme som afblegning?

Nej, lysningsfarverne har bestemt ikke noget med afblegning at gøre. Det er en farve der er udviklet til at kunne lysne mange toner, så det er den metode der kommer tættest på at kunne lysne mange toner ligesom en afblegning, men uden at være det. En lysningsfarve er ikke lige så skadelig for håret som afblegning, så det er en mildere måde til at få lyst hår.

 

Hvilken lysningsfarve skal jeg vælge og får mit hår samme farve som farvetotten?

Generelt skal man ikke se så meget på selve farvetotten, da det er meget, meget svært at lave de totter, som sidder i farvekortet. En af årsagerne, er, at den farve man ender ud med, kommer fuldstændig an på hvilken farve man selv har!

Dvs. hvis man f.eks har tendens til at trække meget varmt op, så vil lysningsfarven også blive mere varm.

Har man f.eks en meget kold tone selv, så vil man have nemmere ved at få en kold tone fra lysningsfarven. 

De pigmenter, der er i lysningsfarven går ind og enten fremhæver eller ophæver de pigmenter man selv har.

Dvs. hvis du f.eks vælger at bruge en 910s, som ser næsten hvid ud, så vil de gyldne pigmenter du har i dit hår ophæves af den ask farve i lysningsfarven, så du får et resultat, der ligger ca. midt imellem. 

Selve farvetotten gengiver et helt rent resultat. Hvilket betyder, at der ikke er nogen underliggende pigmenter på farvetotten, der ophæver de pigmenter der er tilsat farvetotten. Dvs. farvetotten gengiver et billede af hvilken refleks der er tilsat farven.

For at kunne vælge den rigtige lysningsfarve er det vigtigt at vide hvilke farver der ophæver hinanden i farveteorien:

Gul (gyldent – 3-tallet) + lilla (violet – 2-tallet) ophæver hinanden

Orange (kobber – 4-tallet) + blå (ask – 1-tallet) ophæver hinanden

Rød (rød – 6-tallet) + grøn (grøn – 7-tallet) ophæver hinanden

 

Som oftest vil håret trække gyldent op, når man farver med en lysningsfarve, måske en anelse orange. Det vil derfor være en god idé, at vælge en lysningsfarve, der indeholder ask, violet eller begge dele.

 

Hvad betyder tallene på hårfarverne?

Det første tal angiver TONEHØJDEN, dvs. hvor mørkt eller lyst håret er:

1=Sort, 2=Brunsort, 3=Mørkebrun, 4=Brun, 5=Lys brun, 6=Mørk blond, 7=Blond, 8=Lys blond, 9=Ekstra lysblond, 10=Super lysblond 

Det andet tal angiver PRIMÆR refleks:

1=Ask, 2=Iriserende, 3=Gylden, 4=Kobber, 5=Mahogni, 6=Rød, 7=Grøn/blå 

Det tredje tal angiver SEKUNDÆR refleks:

1=Ask, 2=Iriserende, 3=Gylden, 4=Kobber, 5=Mahogni, 6=Rød, 7=Grøn/blå 

 

Kan i anbefale mig en hårfarve?

Både ja og nej 🙂 Vi kan vejlede ud fra de ønsker du har og fortælle dig, om det kan lade sig gøre. Men vi kan ikke ud i det blå anbefale en hårfarve, da det er meget individuelt hvad man kan lide, hvad der passer til én og igen, om det overhovedet kan lade sig gøre.

 

Kan jeg gå fra f.eks en mørkebrun til en lys gylden hårfarve?

Ja, i de fleste tilfælde kan det godt lade sig gøre ved at afrense/afblege håret først og derefter indfarve det i en lysere farve. Man kan dog risikere at skulle rense farve af i flere arbejdsgange, da det kan være svært at lysne så mange toner, især hvis håret har været farvet mørkt mange gange.

 

Jeg har gråt hår, hvilken farve skal jeg vælge og hvad skal jeg tage hensyn til?

Du skal vælge en farve fra vores serie med høj dækkeevne, som er specielt udviklet til at dække grå hår og har en bedre dækkeevne end de almindelige permanente hårfarver.

Du kan uden problemer bruge naturfarverne (de farver der kun indeholder ét tal f.eks 4HT), men hvis man vælger en refleksfarve (de farver der indeholder flere tal f.eks 7.4HT) er der en regel der siger, at man skal blande den med en naturfarve, hvis man har mere end 30% grå andele. Ellers vil en rødlig farve f.eks blive misfarvet.

Dvs. det man skal se på, er, hvor mange andele grå hår man har og så blande ud fra det:

0-30% grå andele – her kan man godt bruge en refleks farve uden at blande med en naturfarve.

30-50% grå andele – her skal man blande ¼ naturfarve + ¾ refleksfarve.

50-70% grå andele – her skal man blande ½ naturfarve + ½ refleksfarve

70-100% grå andele – her skal man blande ¾ naturfarve + ¼ refleksfarve

 

Kan jeg farve mit hår mørkt, når jeg er lyshåret?

Ja, det kan du sagtens. Du skal blot huske at forpigmentere håret, hvis du skal farve mere end 2 toner mørkere. Du kan finde vejledning til forpigmentering her.

PAKKER, LEVERING, PRISER...

Kan man få rabat som erhvervskunde?

Ja. Du kan som erhvervskunde handle til billigere priser. Kontakt os på info@frisorlageret.dk for at blive godkendt som erhvervskunde.

Kan man købe hos jer som privatkunde?

Ja, du kan frit handle på hjemmesiden, du behøver ikke et cvr.nr. Men du skal have frisørbaggrund for anvende vare hvor der står til salonbrug

 

Hvordan får jeg fat på en rabatkode?

Du tilmelder dig vores nyhedsbrev og/eller holder øje med Facebook. Så er du altid opdateret med hvilke tilbud vi har og hvilke rabatkoder der kan bruges.

 

Kan man handle hos jer direkte på lageret?

Ja, det kan du godt

 

Kan man selv afhente sine varer, så man ikke skal betale fragt?

Nej 🙂 Vi kan desværre ikke tilbyde afhentning på lageret, da lageret ikke er bemandet til daglig. Men vi tilbyder fri fragt ved køb over 499,-, hvis du gerne vil spare portoen 😉

Hvorfor er fragten så dyr?

Fragtpriserne er lig med de priser vi giver for at sende pakkerne med Post Danmark. Dvs. den pris du betaler, svarer til hvis du går ned på posthuset og selv sender en pakke. Nogle har spurgt os, hvorfor vi ikke bare sætter priserne op, så vi kan give gratis fragt. Det kunne vi måske også godt, men vi har valgt at beholde vores lave priser, da det er én af vores tanker bag Frisørlageret – her skal det være muligt at handle til billige penge. At fragten har en værdi gør tingene mere gennemsigtige ved, at man kan se hvad man betaler for. Du har dog stadig mulighed for at få dine varer leveret uden omkostninger for dig. Hvis blot du køber for over kr.499,- er der gratis fragt 🙂

 

Hvor lang er jeres leveringstid?

Vi bestræber os altid på at levere så hurtigt som muligt. Leveringstiden er 2-3 hverdage. Vi får stor ros af vores kunder, for at være hurtige til at levere 🙂

 

Hvis jeg bestiller varer i dag, kan jeg så have dem i morgen?

Vi bestræber os altid på, at have så kort en leveringstid som muligt, da vi ved hvor vigtigt det er, at man får sine varer snarest efter bestilling. Som oftest vil bestillinger afgivet inden ca.13-14 på hverdage komme frem dagen efter. Desværre hænder det, at vi har så travlt, at det først er muligt at afsende ordren dagen efter den er bestilt. Dvs. hvis man har bestilt kl.13 en tirsdag, kan man engang imellem opleve, at den først bliver afsendt onsdag og derfor først er fremme torsdag. Bestillinger afgivet om fredagen er fremme lørdag hvis man vælger levering hjemme. Vi reklamerer med en leveringstid på 2-3 hverdage og det overholder vi!

 

Jeg har bestilt en pakke hos jer og pengene er hævet, men jeg har intet modtaget på mail om at pakken er på vej. Hvad kan der være gået galt?

Sandsynligvis er du kommet til at lave en slåfejl i din mail adresse, da du afgav dine oplysninger under bestilling. Det er som oftest det vi oplever er gået galt, hvis man ikke hører fra os. Normalvis afsendes der automatisk en trackingmail med oplysninger om, hvor og hvornår du kan hente din pakke, såfremt du har valgt levering på nærmeste posthus, eller hvis postbuddet er gået forgæves hjemme hos dig.

Hvis det er mail adressen, den er gal med, har du heller ikke modtaget hverken ordrebekræftelse eller faktura. Skriv til os påinfo@frisorlageret.dk, så hjælper vi dig med at spore din pakke.

Du kan også se efter i din SPAM indbakke, det er muligt at meddelelserne fra os ligger der.

PERMANENT

Hvad skal jeg bruge, hvis jeg skal permanente mit hår?

Du skal bruge permanentvæske og neutralisering for at kunne permanente dit hår.

Evt. permanentspoler hvis ikke du har nogle i forvejen, enten små plastic spoler eller skumspoler, spidspapir til at samle spidserne med, applikationsflaske til at blande neutraliseringen i, nakkebakke så væsken ikke løber ned i nakken, svamp til at duppe neutraliseringen på med, permanenthætte til at putte om håret når permanentvæsken er kommet på, strimmelvat til at komme rundt om hovedet i kanten ved spolerne, så væsken ikke løber.

 

Hvilken styrke/nr. permanentvæske skal jeg bruge?

Permanentvæsken findes i 4 forskellige styrker. Det kommer an på hårets tilstand, om du skal vælge den ene eller den anden.

Styrke “0” er til et svært modtageligt hår, dvs. et hår der har svært ved at krølle. Det kan f.eks være et gråt hår, som ofte er mere stridt end “almindelige” hår. Styrke “0” er den stærkeste væske.

Styrke “1” er til et normalt hår, dvs. et hår som ikke er farvet eller tidligere permanentet, altså som ikke indeholder kemi. Styrke “1” er den næst stærkeste væske.

Styrke “2” er til et farvet hår og/eller et hår som tidligere har været permanentet. Dvs. et hår som indeholder kemi og som derfor ikke kan tåle en alt for stærk væske. Styrke “2” er den næst mildeste væske.

Styrke “3” er til et svækket, ødelagt hår. Dvs. et hår som f.eks har været afbleget, farvet mange gange eller som er meget skrøbeligt og derfor skal have den mildeste væske.

 

Kan jeg permanente mit hår, selvom det har været permanentet/farvet før?

Ja, det kan du godt. Du skal blot følge instruktionerne, så du vælger den rigtige væske. Enten styrke “2” eller “3”.

 

Hvad er neutraliseringsvæske og hvad skal det bruges til?

Neutraliseringsvæsken er den væske der binder håret i dets nye form efter en permanent. Hvis ikke du bruger neutraliseringsvæske efter permanentvæsken, vil håret ikke krølle.

 

Hvilke permanentspoler skal jeg bruge til oprulning?

Hvis du har kort hår dvs. max ned til omkring ørerne, så anbefaler vi, at du vælger de almindelige små permanent spoler med elastik til oprulning. Er dit hår længere end til ørerne anbefaler vi skumspoler, som giver en bedre oprulning og fordeling af håret på spolen. Fordelingen af håret på spolen har betydning for væskens gennemtrængningsevne på håret. Hvis der er rullet for meget hår på spolen, vil væsken ikke kunne gennemvæde hele håret og dermed ikke kunne give et ordentligt krøl. Det er yderst vigtigt, at hele håret bliver gennemvædet med permanentvæske. Ved et længere hår, vil man kunne fordele håret ud på hele skumspolen og derved nemmere kunne fugte hele håret fra bund til spids.

Levering

Fragtpriser

Lynhurtig levering

Find os